Klatertaal

zorgt voor een helder verhaalDe margriet

is een eenvoudige bloem, maar voor iedereen heel herkenbaar. Een snel ontwerpje zou je zeggen. Maar schijn bedriegt. Verzin hem maar eens zo mooi, strak en simpel als je deze bloemvorm helemaal niet zou kennen. Dat geldt ook voor teksten. Als ze eenmaal goed zijn, overduidelijk het doel dienen waarvoor ze gemaakt zijn, dan lijken ze zo logisch. Zo vanzelfsprekend dat iedere lezer hem snapt. "Dat had ik zelf ook wel gekund", denken veel mensen dan. Maar zo'n tekst schrijven is een kunst en kost tijd.

Kern

Ik hou ervan zulke teksten te maken. Alle overbodige ballast te schrappen tot de basis overblijft, die voor iedereen begrijpelijk is. Eenvoud en eenduidigheid zijn altijd kerndoelen. Of het nou om een persbericht, een toespraak, een website of een brochure gaat.

Kwaliteiten

Je zult al snel merken dat ik extravert ben en beschik over een gezonde dosis gepassioneerde nieuwsgierigheid. Ik ben behulpzaam, geïnteresseerd, collegiaal, verbindend en bovenal empathisch. Ik hou van samenwerken, van betrekken, van out of the box denken, van stimuleren. Ik heb lef en ben creatief. En humor en relativeren vind ik erg belangrijk. Net zoals 'gewoon' logisch nadenken. Ik hou niet van moeilijk doen. En ik leef me altijd in de doelgroep in en zorg ervoor dat deze, liefst interactief, wordt betrokken bij (het vormen van) de boodschap, om zo draagvlak te krijgen. Op de meest eigentijdse manier natuurlijk. Denken vanuit de bedoeling is altijd de basis.

Kennis overdragen

Omdat ik mijn liefde voor de Nederlandse taal graag overbreng, ben ik sinds een paar jaar ook docent Nederlands (en mentor). Ook dit schooljaar geef ik op invalbasis les op een middelbare school in Roermond.

Daarnaast blog ik op houtstaatalseenhuis.nl. Via die website informeer ik op persoonlijke wijze geïnteresseerden over het bouwproces van een geheel houten, duurzaam en energieneutraal huis.

Schijnbaar simpel, maar zeker niet eenvoudig